Trellis - Multisite Redirect to Signup?

I am having trouble enabling Multisite with Trellis. I followed everything on the following site:

but when I run vagrant reload && vagrant up it redirects me to the follow screen when visiting the home URL

Anyone have any ideas of what I might be missing?

You are missing the ‘:’ in your http://

@austin any ideas? Do I have to update anything in the server block?

Hello all,

I recorded a quick video of me walking through this issue:

Hope this helps.

  • Daniel

You should probably try a vagrant provision, since vagrant reload just reboots the virtual machine…

@daniel read the docs bud :wink:

https://docs.vagrantup.com/v2/cli/reload.html vs https://docs.vagrantup.com/v2/cli/provision.html

The cli in general: https://docs.vagrantup.com/v2/cli/index.html

Thanks guys, sorry for my ignorance. I sware I tried running “vagrant provision” before with no success. But this time I tried it again and received a new error. I tried pulling down the staging db to see if that would resolve it but I still ended up with the same error message when trying to run “vagrant provision”:

TASK: [wordpress-install | WP installed?] *************************************
failed: [default] => (item={‘key’: ‘amigoslink.org’, ‘value’: {‘site_install’: True, ‘admin_user’: ‘admin’, ‘local_path’: ‘…/site’, ‘system_cron’: True, ‘multisite’: {‘enabled’: True, ‘subdomains’: True}, ‘repo’: ‘git@bitbucket.org:newbird/amigoslink.org.git’, ‘ssl’: {‘enabled’: False}, ‘db_import’: ‘…/site/amigoslink_staging.sql’, ‘site_title’: ‘Example Site’, ‘admin_password’: ‘admin’, ‘env’: {‘db_name’: ‘amigoslink_dev’, ‘domain_current_site’: ‘amigoslink.dev’, ‘wp_env’: ‘development’, ‘db_user’: ‘amigoslink_dbuser’, ‘db_password’: ‘amigoslink_2iDAw468125E’, ‘wp_home’: ‘http://amigoslink.dev’, ‘wp_siteurl’: ‘http://amigoslink.dev/wp’}, ‘site_hosts’: [‘amigoslink.dev’], ‘admin_email’: ‘admin@example.dev’}}) => {“changed”: false, “cmd”: [“wp”, “core”, “is-installed”, “–allow-root”], “delta”: “0:00:00.272134”, “end”: “2015-06-25 20:05:34.435935”, “failed”: true, “failed_when_result”: true, “item”: {“key”: “amigoslink.org”, “value”: {“admin_email”: “admin@example.dev”, “admin_password”: “admin”, “admin_user”: “admin”, “db_import”: “…/site/amigoslink_staging.sql”, “env”: {“db_name”: “amigoslink_dev”, “db_password”: “amigoslink_2iDAw468125E”, “db_user”: “amigoslink_dbuser”, “domain_current_site”: “amigoslink.dev”, “wp_env”: “development”, “wp_home”: “http://amigoslink.dev”, “wp_siteurl”: “http://amigoslink.dev/wp”}, “local_path”: “…/site”, “multisite”: {“enabled”: true, “subdomains”: true}, “repo”: "git@bitbucket.org:newbird/amigoslink.org.git", “site_hosts”: [“amigoslink.dev”], “site_install”: true, “site_title”: “Example Site”, “ssl”: {“enabled”: false}, “system_cron”: true}}, “rc”: 0, “start”: “2015-06-25 20:05:34.163801”, “stdout_lines”: [], “warnings”: []}
stderr: PHP Notice: Undefined index: HTTP_HOST in /srv/www/amigoslink.org/current/web/wp/wp-includes/ms-settings.php on line 30
Notice: Undefined index: HTTP_HOST in /srv/www/amigoslink.org/current/web/wp/wp-includes/ms-settings.php on line 30
WordPress database error Table ‘amigoslink_dev.wp_blogs’ doesn’t exist for query SELECT * FROM wp_blogs WHERE domain = ‘’ AND path = ‘/’ made by include(‘phar:///usr/bin/wp/php/boot-phar.php’), include(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-cli.php’), require(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-settings-cli.php’), require(‘wp-includes/ms-settings.php’), get_site_by_path
PHP Notice: Undefined property: stdClass::$public in /srv/www/amigoslink.org/current/web/wp/wp-includes/ms-settings.php on line 184
Notice: Undefined property: stdClass::$public in /srv/www/amigoslink.org/current/web/wp/wp-includes/ms-settings.php on line 184
WordPress database error Table ‘amigoslink_dev.wp_sitemeta’ doesn’t exist for query SELECT meta_value FROM wp_sitemeta WHERE meta_key = ‘site_name’ AND site_id = 1 made by include(‘phar:///usr/bin/wp/php/boot-phar.php’), include(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-cli.php’), require(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-settings-cli.php’), require(‘wp-includes/ms-settings.php’), get_site_option
WordPress database error Table ‘amigoslink_dev.wp_sitemeta’ doesn’t exist for query SELECT meta_value FROM wp_sitemeta WHERE meta_key = ‘bedrock_autoloader’ AND site_id = 1 made by include(‘phar:///usr/bin/wp/php/boot-phar.php’), include(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-cli.php’), require(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-settings-cli.php’), include_once(’/mu-plugins/bedrock-autoloader.php’), Roots\Bedrock\Autoloader->__construct, Roots\Bedrock\Autoloader->loadPlugins, Roots\Bedrock\Autoloader->checkCache, get_site_option
WordPress database error Table ‘amigoslink_dev.wp_sitemeta’ doesn’t exist for query SHOW FULL COLUMNS FROM wp_sitemeta made by include(‘phar:///usr/bin/wp/php/boot-phar.php’), include(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-cli.php’), require(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-settings-cli.php’), include_once(’/mu-plugins/bedrock-autoloader.php’), Roots\Bedrock\Autoloader->__construct, Roots\Bedrock\Autoloader->loadPlugins, Roots\Bedrock\Autoloader->checkCache, Roots\Bedrock\Autoloader->updateCache, Roots\Bedrock\Autoloader->countPlugins, Roots\Bedrock\Autoloader->updateCache, update_site_option, add_site_option
WordPress database error Table ‘amigoslink_dev.wp_sitemeta’ doesn’t exist for query SHOW FULL COLUMNS FROM wp_sitemeta made by include(‘phar:///usr/bin/wp/php/boot-phar.php’), include(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-cli.php’), require(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-settings-cli.php’), include_once(’/mu-plugins/bedrock-autoloader.php’), Roots\Bedrock\Autoloader->__construct, Roots\Bedrock\Autoloader->loadPlugins, Roots\Bedrock\Autoloader->checkCache, Roots\Bedrock\Autoloader->updateCache, update_site_option, add_site_option
WordPress database error Table ‘amigoslink_dev.wp_sitemeta’ doesn’t exist for query SELECT meta_value FROM wp_sitemeta WHERE meta_key = ‘siteurl’ AND site_id = 1 made by include(‘phar:///usr/bin/wp/php/boot-phar.php’), include(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-cli.php’), require(‘phar:///usr/bin/wp/php/wp-settings-cli.php’), wp_cookie_constants, get_site_option

FATAL: all hosts have already failed – aborting

PLAY RECAP ********************************************************************
to retry, use: --limit @/Users/danielbell/dev.retry

default : ok=71 changed=1 unreachable=0 failed=1

Ansible failed to complete successfully. Any error output should be
visible above. Please fix these errors and try again.

Did you try googling for any of the new error?

Hey Kalen,

I’ve just spent a good portion of the day/night Googling my error message and the closest thing I found to a similarity was: Wordpress-install fails when using vagrant up

This person ended up skipping the instructions in the wiki alltogether but then ran in to another error message – which Scott said was OK. I tried this method as well which did get WordPress Multisite setup but as soon as I try running vagrant provision (after installing Landrush), I end up with that same error again.

Has anyone been able to get this working? We despartly need this working.

Hi @daniel,

For me not using the vagrant landrush was the solution to lot of issues i was having w/ multisite & trellis.
The only consequence for not using it is that you have to manually enter any new sudomain or mapped domain for you site (part of the multisite installation)

Maybe this solution can help you